Miljövänligt & Pedagogiskt

Nyfikenliten.se är ett EKOsmart företag som bildades i april 2008. 

 Att vi är EKOsmarta innebär allt från miljöengagemang till hur vi hanterar paketering, val av sortiment & leverantörer. EKOsmart betyder därför dels att en vara är tillverkad med ett miljötänk, är pedagogisk för barnet och är hållbar. Därför har vi en egen kategori med EKOsmarta leksaker. Men begreppet betyder också att vi på Nyfikenliten verkar med stor miljömedvetenhet & miljöhänsyn. Därför återanvänder vi kartonger, emballage, bubbelplast mm vid frakt av våra varor.

Nyfikenlitens koncept är att sälja bra leksaker till barn från ett sortiment som väljs ut med ledorden: hållbarhet, genus och pedagogik. Med hållbarhet menar vi att de leksaker vi erbjuder är i trä, främst tillverkade av återvunnit gummiträ. Våra leksakerfrån Plan Toys är giftfria och har tillverkats med solenergi & miljömedvetna transporter. Vi tycker att träleksaker är en investering & gör attleksaker håller i flera generationer.

Ytterligare en del av Nyfikenlitens koncept är att våra leksaker är genusneutrala. Alla våra leksakerpassar både till flickor & pojkar. Barn ska inte behöva kategoriseras utifrån stereotypa könsroller, och som förälder ska man inte behöva välja leksaker utifrån genus. Vi tror på barns naturliga nyfikenhet & intellekt. Pojke eller flicka - det spelar ingen roll!

Vårt sista nyckelord i vårt koncept är pedagogik. Våra leksaker eller böcker är pedagogiska och/eller ger förutsättningar till lärande om natur, miljö & djur. Vi strävar efter att få barn och föräldrar att ge sig ut i naturen och fånga insekter, samla blommor eller titta på fåglar - att leka & lära sig nya saker om naturen genom upplevelser. Därför har vi EKOsmarta paket i vårt sortiment. Vi kombinerar aktivitet och utelek med fakta och lärande. Våra EKOsmarta paket innehåller utrustning av olika slag och oftast en faktabok.

Nyfikenlitens mål är också att du som kund ska shoppa enkelt, säkert,smidigt & EKOsmart. Vi garanterar dig snabba leveranser, förutsatt snabb inbetalning & att varan finns i lager. Vi tar mer än gärna emot synpunkter & kommentarer om vår webshop.

Kontakt: info@nyfikenliten.se , eller Therese Mobil: 070-539 13 40

 

Therese Jansson

Ägare